Servicii Optica Medicala Constanta

Experienta si devotamentul nostru va garanteaza servicii de optica medicala la cele mai inalte standarde de calitate. Echipele de profesionisti care va intampina in magazinele Catalina Optic sunt specializate in determinarea dioptriilor, confectionarea ochelarilor si adaptarea lentilelor de contact.

Determinarea dioptriilor

Dupa o discutie cu specialistii nostri veti fi supus unei atente consultatii personale. Problema dumneavoastra isi va gasi curand solutionarea optima. Momentul esential este determinarea dioptriei. Optometristii nostri au studii de specialitate si o vasta experienta in prescriptia ochelarilor si lentilelor de contact si folosesc tehnici ultramoderne pentru a determina dioptria de care aveti nevoie pentru compensarea viciilor de refractie.

Confectionarea ochelarilor

Un pas important in procesul confectionarii ochelarilor de vedere este acela al alegerii lentilelor si ramelor potrivite. In aceasta situatie, sfatul competent al unui optician joaca un rol decisiv. Vom tine cont de culoarea si forma care vi se potriveste pentru ca functionalitatea ochelarilor dumneavoastra de vedere sa fie optima in orice situatie. Daca nu sunteti decis pentru care dintre rame sa optati, magazinele noastre sunt dotate cu display-uri speciale care va ofera libertatea de a compara mai multe imagini cu diferite stiluri de rame.

Imaginile pot fi vizualizate simultan, in paralel cu simularea tratamentului antireflex, a efectului cromatic si a grosimii lentilelor. Dupa ce ati ales rama potrivita formei fetei si necesitatilor dumneavoastra urmeaza prelucrarea lentilei. Opticienii nostri prelucreaza cu multa precizie lentilele, cu ajutorul aparaturii performante, astfel incat sa poata fi pozitionate precis in rame. Pentru ca ochelarii sa vi se potriveasca perfect, bratele, ramele si puntea de sprijin sunt ajustate conform trasaturilor fetei si formei capului dumneavoastra. La sfarsit puteti compara noii ochelari cu cei vechi, observand o diferenta considerabila. Vederea va fi mult mai clara, iar ochelarii vor deveni accesoriul dumneavoastra preferat.

Adaptarea lentilelor de contact

Indiferent de stilul de viata si de aspiratiile pe care le aveti, lentilele de contact va pot ajuta sa obtineti mai mult. Chiar daca practicati sport, munciti ore intregi sau va relaxati, veti fi placut surprins de senzatia libertatii totale pe care o ofera purtarea lentilelor de contact. Trebuie sa stiti ca lentilele de contact sunt produse intr-o gama foarte variata de materiale, program de purtare si culori. Aproape oricine poate purta lentile de contact, trebuie doar sa existe motivatia si starea de sanatate oculara care sa permita adaptarea acestora. Pentru o alegere corecta a lentilelor de contact este necesara cunoasterea factorilor anatomo-fiziologici, cum ar fi curbura corneana, diametrul corneei, sensibilitatea corneei, tonusul pleoapelor sau frecventa clipirilor. Acesti factori pot fi determinati in urma unui consult de specialitate.

Lentilele de contact pot fi considerate corect adaptate daca:

  • asigura capacitatea viziuala maxima
  • pot fi purtate fara dificultate
  • asigura ochilor un aspect natural
  • nu produc efecte daunatoare asupra ochilor
  • pot fi purtate fara intrerupere in timpul prevazut
  • corneea este suficient oxigenata
  • lentila se deplaseaza pe cornee, dar nu excesiv
  • presiunea datorata greutatii acestora este repartizata pe o suprafata cat mai mare a corneei

Specialistii care va intampina in magazinele Catalina Optic va pot ajuta sa alegeti lentilele de contact potrivite nevoilor dumneavoastra. De asemenea, cu ajutorul unor display-uri speciale putem simula culoarea lentilei de contact aplicata pe ochiul purtatorului. VINO SA VEZI!