Lentile de contact

Lentile de contact

Daca va ganditi sa faceti o schimbare de look, renuntand la ochelari, lentilele de contact sunt o optiune la indemana. Acestea sunt dispozitive medicale, folosite in principal pentru compensarea viciilor de refractie. Plasate pe cornee, ele functioneaza ca element constitutiv al ochiului.

Astfel, elementele de refractie ale lentilelor de contact se combina cu cele ale ochiului, rezultand o vedere excelenta. Pe langa lentilele cu dioptrie exista, insa si lentiele de contact estetice, fara dioptrie. Acestea au rolul de a schimba sau de a nuanta culoarea naturala a ochilor. Pentru oricare tip de lentile ati opta, este necesar in prealabil un consult de specialitate.

Fata de ochelari, lentilele de contact prezinta o serie de avantaje. Ele ofera un camp vizual mult mai mare, deoarece vederea periferica nu este blocata. Pentru ca lentila de contact se misca odata cu ochiul, corectia optica se realizeaza mult mai eficient decat in cazul ochelarilor, iar acuitatea vizuala este mult mai mare decat la ochelari, indiferet de marimea dioptriei. De asemenea, lentila de contact poate actiona ca un scut intre mediu si cornee, fiind semnalate cazuri in care ranirea corneei cu diferite obiecte sau substante caustice a fost prevenita.

Lentilele de contact prezinta, insa, si o serie de dezavantaje. Persoanele care le folosesc trebuie sa respecte reguli stricte de igienă si un orar de purtare personalizat. Lentilele de contact trebuie inlocuite la intrevale de timp regulate, mult mai des decat este necesara schimbarea ochelarilor.

Este necesar sa stiti ca in cazul aplicarii necorespunzatoare, a nerespectarii normelor de igiena si a orarului de purtare a lentilelor de contact pot aparea anumite simptome, cum ar fi : durere si senzatie de arsura la nivelul ochiului, roseata, vedere incetosata, senzatia de ochi uscat, sensibilitate ridicata la lumina. Pentru a evita aceste neplaceri trebuie sa urmati cu strictete regulile impuse de specialistul care recomanda purtarea lentilelor.

Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic