Lentile pentru ochelari

Lentile de ochelari

Pentru ca vederea dumneavoastra sa fie desavarsita, echipa Catalina Optic va pune la dispozitie o gama variata de lentile pentru ochelari.
Apeland la serviciile noastre, va vom ajuta sa faceti alegerea potrivita atat stilului dumneavoastra de viata, cat si necesitatilor optice. In primul rand, trebuie sa stiti ca lentilele pentru ochelari se impart in mai multe categorii, formate pe baza unor criterii bine stabilite. Un prim criteriu ar fi acela al materialului din care
sunt fabricate lentilele.

In aceasta categorie avem trei tipuri de lentile:
1. Lentile din sticla (minerale)
2. Lentile din plastic (organice)
3. Lentile din policarbonat

In alegerea dumneavoastra trebuie sa tineti cont de avantajele si dezavantajele celor trei tipuri de materiale. Astfel, lentilele fabricate din plastic sunt cu pana la 50% mai usoare decat cele din sticla, sunt rezistente la socuri si prezinta avantajul ca pot fi montate pe mai multe tipuri de rame. La fel de avantajoase sunt si lentilele din policarbonat. Acestea sunt rezistente la impact, sunt incasabile, usoare si elastice, putand fi montate pe rame cu surub sau fir. In schimb, lentilele din sticla sunt mai stabile in timp, pot fi folosite in medii cu temperaturi foarte ridicate sau in medii cu mult praf si se zgarie mai greu. Trebuie sa tineti cont, insa, ca acest tip de lentile se sparg usor, sunt mai grele si nu pot fi montate decat pe rame conturate.

Un alt criteriu dupa care sunt clasificate lentilele este indicele de refractie. Acesta arata grosimea lentilei; cu cât indicele este mai mare, cu atât lentila este mai subtire (la aceeasi dioptrie). Lentila standard are indicele de refractie 1,5 in timp ce lentila cea mai subtire, pe material organic, are indice 1,74, fiind de 3 ori mai usoare decat lentila din sticla minerala cu acelasi indice de refractie. Lentilele cu cel mai ridicat indice de refractie, 1,8 si 1,9, se fabrica doar pe sticla minerala.

O a treia clasificare a lentilelor pentru ochelari tine cont de numarul de focare al acestora. In aceasta categorie avem:
1. Lentile monofocale
2. Lentile bifocale
3. Lentile progresive

Lentilele monofocale sunt folosite doar in cazul compensarii vederii de aproape sau doar pentru compensarea vederii la distanta. Lentilele bifocale sunt mai avantajoase deoarece pot fi folosite atat pentru compensarea vederii la distanta, cat si la aproape, cu aceiasi ochelari. Lentilele progresive sunt cele mai performante. Ele asigura o vedere clara la orice distanta fara o delimitare vizibila a zonelor de vedere. Prezinta avantajul ca pot fi montate pe orice rama si ofera o mare libertate de miscare purtatorului.

Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic Optica medicala Catalina Optic