Viata este plina de contraste. Cand este soare, cand este innorat, cand stam in casa, cand afara in lumina puternica a soarelui. Pe parcursul timpului ochii s-au adaptat luminii de o intensitate medie si o compozitie naturala, dar, in fiecare situatie cand intensitatea luminii difera de cea obisnuita, e necesar sa ne protejam ochii.

lentile-heliomate-ema-d-optics-sibiu-696x390

Din viata de zi cu zi cunoastem aspectul ca trebuie sa ne protejam ochii de razele puternice ale soarelui. Radiatiile UVA si UVB foarte puternice deranjeaza vederea fiind un factor de risc pentru dezvoltarea afectiunilor oculare – imbatranire prematura, cataracta, degenerescenta maculara. Daca pentru cap avem palarii, pentru piele avem haine si creme, pentru ochi avem ochelari cu lentile filtrante, colorate, polarizate sau fotosensibile.

 

Lentile-heliomate

Cum ne protejam ochii?

Exista lentile inovatoare fotosensibile, cu proprietati optice de adaptare in situatii diferite de lumina. Cu cat straluceste mai mult soarele, cu atat lentilele devin mai inchise la culoare, oferind protectie 100% impotriva razelor ultraviolete si o vedere optima. Recomandate tuturor, lentilele fotosensibile sunt foarte bune si pentru copii, datorita vulnerabilitatii acestora – ochii inca in dezvoltare, cristalin mai transparent. Lentilele fotosensibile blocheaza radiatiile UVA si UVB, protejeaza impotriva reflexiilor de lumina, au grade diferite de inchidere si deschidere in functie de nivelul radiatiilor si temperatura mediului, intotdeauna oferind culoarea potrivita pentru o vedere comfortabila.

transitions-view

Lentilele fotosensibile (fotocromatice) sunt create pentru a inlocui portul permanent al lentilelor incolore obisnuite chiar daca, in exterior, pot deveni la fel de colorate ca si lentilele de soare.

In nuante de maro, gri sau verde, lentilele fotosensibile, au caracteristici optice superioare si sunt disponibile in varianta monofocala , cat si progresiva. O caracteristica importanta este ca se pot confectiona atat in varianta de sticla (minerale) cat si din plastic (organice), dar si materiale rezistente la impact (policarbonat). Cele organice si cele din policarbonat includ tratamentul antireflex si stratul de durificare, toate aceste proprietati garantand rezistenta, greutatea redusa si confortul vizual maxim pentru purtarea ochelarilor in orice conditii de luminozitate naturala si artificiala.

Transitions-XTRActive

Lentilele fotocromice sunt activate de razele ultraviolete; purtate in interiorul masinii, nu se vor inchide total deoarece majoritatea parbrizelor blocheaza razele UV. De aceea, special pentru cei care sofeaza frecvent, exista lentilele fotocromatice XTRActiv.

sigla bun - Copy

8372 Total Views 1 Views Today
Lentilele fotosensibile
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *